Auteur: Saskia van den Dool – Senior Practitioner Coach

Helaas kunnen we onszelf soms goed in de weg staan op weg naar succes. Het klinkt misschien een beetje raar, maar wat helpt om succesvol te worden is door naar een goed humeur te streven. Andrew Carnegie’s verwoordt het als volgt: “een zonnige stemming is veel meer waard dan een fortuin.” Het is mogelijk om je geest te “cultiveren”; om je gedachten niet negatief maar positief te maken. Oftewel: beheers je gemoedstoestand. Dan krijg je veel meer voor elkaar en zet je een stap in de richting naar een succesvol leven.

Om succesvol te zijn kunnen de volgende tips je helpen om meer regie te pakken:

1. Focus op het positieve.
We zijn geneigd te focussen op negatieve zaken. Bekijk het eens van de andere kant! Er is een grote kans dat er meer positieve dingen gebeuren, maar vaak zien we positieve dingen als vanzelfsprekend. Kijk waar je jezelf kunt verbeteren, wordt effectiever, kijk naar wat wel goed gaat en wat positieve energie oplevert.
2. Accepteer dat het soms niet zo loopt als je wilt.
Ertegen vechten maakt het alleen maar lastiger, je gaat je er ook niet beter van voelen. Accepteer de situatie en probeer ervan te leren voor een volgende keer.
3. Geen excuus!
Je hebt altijd een keuze. Veranderen, accepteren of weggaan. Praat verkeerde keuzes niet goed voor jezelf. Stel anderen niet verantwoordelijk voor de fouten je maakt. Erken fouten en bedenk hoe je het beter gaat aanpakken.
4. Probeer niet alles op te lossen.
Soms kom je niet verder en blijf je in cirkeltjes draaien. Assertief zijn naar jezelf helpt. Probeer niet alles alleen op te lossen, maakt het bespreekbaar en vraag om hulp. Door andere inzichten leer je en kom je verder.
5. Haal jezelf niet naar beneden.
Spreek jezelf op een positieve manier aan. Dit schept afstand zodat je rationeler naar de situatie kijkt.
6. Kies niet altijd voor de gemakkelijkste weg.
Vaak is het lekker makkelijk om te doen wat je altijd al deed. Hetgeen waar je goed in bent. Maar wil je vooruitkomen, dan zal je uit je comfortzone moeten komen. Daag jezelf uit. Door meer uit jezelf te halen zal je ook meer plezier hebben.

Wil jij meer succes in je werk en leven? Heb je specifiekere tips nodig? Majime Coaching zorgt dat je het beste uit jezelf haalt, in je kracht komt te staan. Plan dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Download hier de infographic met 6 tips voor meer succes in je werk en leven.

Meer weten hoe een DISC analyse jezelf en je team kan helpen?
Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

vrijblijvend kennismakingsgesprek